en

KIRJOJA VENEILIJÖILLE

Sea Lady julkaisee ja kustantaa kirjoja veneilijöille:

 

Ivar Dedekam:

Navigointi (2015)

Veneilytaito (2014)

Purjeiden ja rikin säätö (2013)

 

Lue lisää ja tilaa »

Uusien taitojen oppiminen on yhteinen ilo, josta niin oppijoiden kuin myös opettajan tulee nauttia.

ALLA KURSSILAISTEN KOKEMUKSIA KOULUTUKSISTAMME

Riikka  "Osallistuin Sea Lady Sailingin järjestämälle naisten purjehduskurssille tavoitteenani vahvistaa osaamistani, saada itsevarmuutta ja myös teoriatietoa veneen käsittelyyn liittyen. Kun perhepurjehduksilla mukana on pieniä lapsia, tuntuu on tärkeää, että molemmilla vanhemmilla on riittävät kipparitaidot - myös äidillä, jonka vastuulla on usein muonituksesta ja lasten viihtyvyydestä huolehtiminen.

Naisille suunnattu purjehduskurssi oli kokemuksena erinomainen. Harjoituksissa muodostui ryhmämme kesken tasapuolinen ja rento, oppimista tukeva ilmapiiri.

Kurssi oli kokonaisuudessaan asiantuntevasti rakennettu ja ohjaajan koulutusote oli rauhallinen ja kannustava. Aiheet, joita teoriatietona käsiteltiin, harjoiteltiin vaiheittain koulupurjehduksella vesillä ja lopuksi yhdistettynä erilaisiin purjehdustilanteisiin. Jokaisella oppijalla oli selkeät roolit ja tehtävät vaihtuivat niin, että kaikki saivat omakohtaisia kokemuksia myös lähtö- ja rantautumismanöövereistä. Analysointituokiot kunkin purjehduksen lopussa tuottivat monta ahaa-elämystä ja syvensivät oppimista.

Sain kurssilta hakemiani valmiuksia, ja lisäksi hienoja hetkiä iloisessa ryhmässä merellä. Oppien vieminen käytäntöön jatkuu, tavoitteena kunnolliset kipparivalmiudet muutaman kesän kuluessa.

Kiitos hyödyllisestä ja innostavasta kurssista, jota voin suositella kaikille!"

Riikka Rissanen

  

 

Anni"Osallistuin Sea Lady Sailingin purjehtijakurssille kesällä 2012 tavoitteena oppia purjehduksen perustaidot.

Ennen käytännön kurssia osallistuin teoriakurssille, jossa perehdyttiin muun muassa purjehduksen historiaan, veneen rakenteeseen ja mikä tärkeintä, siihen, kuinka purjeet tuottavat veneelle kulkuvoiman. Käytännön koulutus veneellä eteni sopivasti vaiheittain. Ennen kutakin kurssipurjehdusta opettaja opasti sen aiheen läpi myös teoriassa. Olipa aiheena sitten rantautuminen, vastakäännös tai mies yli laidan -harjoitus, se käytiin ensin läpi havainnollistaen ja paperille piirtäen, mikä edisti merkittävästi oppimista.

Kurssille osallistuneiden eri-ikäisten osallistujien määrä oli juuri sopiva ja pääsimme kaikki tositoimiin. Ehdimme kuitenkin myös seurata toistemme suorituksia, mikä oli todella opettavaista. Kurssi oli täynnä oppimisen iloa ja onnistumisen hetkiä. Opettajamme oli hyväntuulinen, kannustava ja asiastaan innostunut.

Päällimmäisenä kurssilta jäi mieleen mukava tekemisen meininki. Alussa staagit, skuutit, slöörit ja saalingit menivät iloisesti sekaisin, mutta kurssin päätteeksi oli mukava huomata, että myös perussanasto oli jo melko hyvin hallinnassa.

Kurssin kohokohdan muodosti purjehduksemme kurssin viimeisenä päivänä Suomenlinnaan. Vaikka yksin ei osannut eikä muistanut vielä läheskään kaikkea, tiiminä suoriuduimme hienosti ja se oli mahtava tunne, kun saimme itsenäisesti veneen liikkumaan. Seurasimme innolla, kuinka veneen nopeus kasvoi, kun trimmasimme purjeita ja etenimme juuri oikeassa kulmassa tuuleen nähden. Mehän purjehdimme! Mukavia muistoja jäi myös kurssipäivien päätteeksi pidetyistä kahvihetkistä, joiden aikana kerrattiin päivän tapahtumat ja opitut asiat.

Kurssi täytti kaikki odotukseni, ja opin paljon enemmän kuin uskalsin etukäteen toivoa. Kiitos mahtavasta kurssista. Toivottavasti tapaamme myöhemmin perämieskurssin merkeissä!"

Anni Sipinen

         

  Jussi”Olen veneillyt omalla veneellä sisävesillä jo yli 30 vuoden ajan ja purjehtinut merellä ystävieni kanssa Suomen ja Ruotsin rannikoilla. Osallistuessani kaudella 2009 Sea Lady Sailingin järjestämälle retki- ja koulutuspurjehdukselle Kroatiassa suoritin perämieskurssin. Kurssilla saamani asiantuntevan ja minulle yksilöidyn koulutuksen innoittamana heräsi kiinnostukseni jatkaa pätevöitymistä edelleen päällikkötasolle. 

Kausilla 2010 ja -11 jatkoin taitojeni kartuttamista edelleen Sea Lady Sailingin Adrianmeren purjehduksilla. Ohjattu kippariharjoittelu 46- ja 51-jalkaisilla veneillä yhteistoiminnassa veneen muun miehistön kanssa antoi todellista kipparointikokemusta ja ison veneen käsittelyvarmuutta erilaisissa tilanteissa, erityisesti satamissa.

Huviveneenkuljettajan pätevyyden saatuani kipparoin jo syksyllä 2012 itse Dalmatian saaristossa. Aion tulevaisuudessakin nauttia lämpimästä veneilystä Adrianmeren aalloilla. 

Suosittelen lämpimästi Sea Lady Sailingin ammattitaidolla järjestettyjä retki- ja kurssipurjehduksia Välimerellä !”

Juhani Hipeli

           

  

Iivari "Osallistuin Sea Ladyn Perämieskurssille alkukesästä 2012. Vaikka minulla on ammattimerenkulkijan koulutus ja aikaisempaa purjehduskokemusta, halusin saada kurssilta taitoja ja varmuutta purjeveneen käsittelystä ja satamamanoveereistä. Tavoitteena on, että voisimme vaimoni kanssa purjehtia vuokraveneillä. 

  

Koulutus kurssilla oli perusteellista ja rauhallista. Asiat käytiin läpi huolella teoriassa ennen kuin ryhdyttiin käytännön harjoitteisiin. Opetus oli johdonmukaista ja hyvin suunniteltua. Harjoituksia eri tehtävissä toimimisesta tuli kaikille tasapuolisesti ja unohtamatta myös tärkeää muiden tekemisen seuraamista, joka täydentää omasta suorituksesta oppimista. Asioiden oikeaan suoritustapaan kiinnitettiin joka vaiheessa erityistä huomiota, mikä on tärkeää opeteltaessa uusia taitoja. 

    

Pimeässä purjehtiminen ja yönavigointi tarjosivat taas paljon uutta opittavaa. Työssäni laivojen komentosilloilla olen toki viettänyt lukuisia tunteja yövahdeissa mutta näkökulma viittojen, poijujen ja loistojen valotunnuksiin ja niiden havainnointiin on veneestä ja merenpinnan tasolta aivan toinen. Koin myös yöpurjehdusharjoitukset hyvin opettavaisiksi ja hyödyllisiksi."

Iivari Silén    

Yhteystiedot

Sea Lady Sailing

Kotikoivuntie 3 B 6
05810 HYVINKÄÄ

Puhelin:040 7016649 tai 040 5589482
Email: info@purjehduskurssi.com

VENEILYKIRJAMME

Sea Lady julkaisee ja kustantaa kirjoja:

Ivar Dedekam

Navigointi (Helmikuu 2015)

Veneilytaito (2014)

Purjeiden ja rikin säätö (2013)

Lue lisää ja tilaa »

Kuvagalleria